5
Mobiltelefon i Spania
 

Spanialink Reise Spania tipps Bo i Spania Spania blogg Bilder fra Spania Spania link katalog Kontakt Spanialink Tipps en venn

Mobil i Spania:             

De tre største operatørene i Spania er Movistar, Amena og Vadfone. Priser og tilbud varier fra uke til uke, og kan til dels være svært vanskelig å finne ut av dersom du er opptatt av å finne det absolutt billigste alternativet.

 

mobil i spania

Mobiltelefon og kontantkort:

Den enkleste måten å få seg et spansk mobiltelefonnummer. For en ”åpningspakke” betaler du gjerne fra 30 Euro som inkluderer sim-kort og en viss ringetid. Du kan ”fylle på” kortet ved å gå til f.eks. kjøpesentra, postkontor og bensinstasjoner.  Minimumsbeløp for å fylle på er 5-10 Euro. Du får en sms når saldoen din er under et visst beløp (f.eks 5 Euro), og dersom du ikke fyller på kortet vil nummeret ditt etterhvert bli sperret for innkommende samtaler (tre mnd) og deretter slettet. Du kan benytte ditt spanske kontantkort også når du er i Norge, i all fall til å sende/motta SMS-meldinger. Når noen ringer til deg fra utlandet når du er i Spania er det selvfølelig den som ringer som betaler (i motsetning til når du bruker ditt norske abonnement i Spania).

 

 

Abonnement på Mobiltelefon:

Her er den et mylder av tilbud. De viktigste variablene som du bør legge merke til er; månedsavgiften, samtaleprisene, bindingstiden og rabatten du får dersom du kjøper en ny mobiltelefon når du tegner abonnement. Fordelen er at et abbonement gir deg lavere samtalepriser, og også sponser deg med en rabatt på kjøp av ny mobiltelefon. Du må normalt sett være resident i Spania for å opprette et mobiltelefon abonnement. Dersom du ikke er resident kan et alternativ være at en resident som du kjenner og stoler på deg fører opp et ekstra  abonnement på sitt eget navn.

De største operatørene er som sagt Movistar, Vodafone og Amena, og de har en rekke forhandlere som formidler deres produkter og tjenester. Dersom du befinner deg i en spansk by av middels størrelse er sjansen stor for at du har rekke forhandlere i nærheten, så ta en tur rundt i sentrum og sjekk ut tilbudene.

Movistar: http://www.movistar.es/

Vodafone: http://www.vodafone.es/

Amena: http://www.amena.com/

ia

mobil
Les mer om internett og Wi-Fi i Spania

mobil i spania
Les mer om fasttelefon i Spania

 

Linker til Spania

 

 

 

2006 - Spanialink