5
Leiebil i Spania
 

Spanialink Reise Spania tipps Bo i Spania Spania blogg Bilder fra Spania Spania link katalog Kontakt Spanialink Tipps en venn

Overnatting og Hoteller i Spania fra A til Å

Med over 45 millioner turister som reiser hvert år til Spania er det ikke rart at du finner et enormt utvalg av alle typer overnattings-steder fra enke vertshus og hostaler til luksus-hoteller og ombygde slott. Spania er blant de 3 mest besøkte landene i verden, og har noe å tilby for de fleste.

hoteller

Albergue – det samme som hostal, se mer info nedenfor.

Apartemento – Leilighet som leies ut kortsiktig, enten per natt eller på ukesbasis. Enkelte overnattingssteder tilbyr også leiligheter i tillegg til vanlige rom.

Aparthotel – Leilighetshoteller, hvor du kan ta deg av matlagingen selv. Disse finner du som oftest i nærheten av de større turistområdene langs kysten, og passer bra for familier.

Camping (samme som på norsk) – Campingområder finnes overallt i Spania, og på lik linje som Norge kan du få både god og dårlig kvalitet.

 


Casa de Huespedes – Rent oversatt, er dette et gjestehus, men i realiteten likner det mer på en pensjonat.

gjestehus

Casa Rural – Oversatt betyr det et hus eller en hytte på landet. Noen leier også ut hus i byer, og kaller det for Casa Rural for å legge vekt på at det er et hus og ikke en leilighet. De kan ofte være noe spartansk utstyrt, men kan gi god valuta for pengene, spesiellt dersom du har familie eller er en del av et større reisefølge.

overnatting i Spania

Fonda – Som et pensjonat, men gjerne med en liten restaurant eller spisesal i tillegg.

Habitación – En privat huseier som leier ut rom. Omtrent som Bed & Breakfast, men uten frokost. Denne formen som overnatting er som regel ikke regulert av noen lov, men enkelte steder kan det være din eneste mulighet for å få deg et sted å sove.

Hostal – Ikke det samme som hva på engelsk heter hostel (herberge). Dette er et lite hotell, med få eller ingen fasiliteter, men gjerne mye billigere enn et hotell med samme ratingen.

Hostal Spania
Rommene på et hostal er ofte av enkel standard uten altfor mange detaljer

Hostal Residencia – Høres fint ut, men ikke la deg lure. Samme som hostal, men uten restaurant eller spisesal.

Hotel – samme som i Norge, som regel en god del dyrere enn Hostal.

Hoteller i Spania
Solmelia Merida Boutique Hotel rett ved siden av den godt bevarte romerske byen med samme navn.

Bra hoteller i Spania
Hotel Ritz i Madrid er et av de mest luksuriøse hotellene i Spania.

Paradores – Dette er luksus-hoteller eid av den spanske stat, ombygget fra slott, herskapshus, klostre o.l. De er ment for reisende på bilferie, og er ofte veldig populære så vær tidlig ute med bookingen.

Paradores Paradores i Spania
Ønsket om "Paradores" ble født i begynnelsen av forrige århundre som et statlig foretak for å utvikle turistindustrien. Gjennom Spanias turbulente historie har det bestått, og fremstår i dag som en moderne hotellkjede med over 90 overnattingssteder (fortsatt eid av den spanske stat). Bildet er fra Parador de Baiona, Pontevedra.

Historiske hoteller i Spania Ombygde slott
Parador Castillo de Santa Catalina, en spektakulær festning bygget av maurerne på 1200-tallet, i dag ombygd til historisk hotell.

Pension – Pensjonat som tilbyr rom for natten, og ingenting mer. Reise du på lavbudsjett kan dette være et greit alternativ.

Posada – Et gammelt uttrykk for vertshus. Etablissementer av denne sorten vil gjerne gi uttrykk for et visst historisk preg, men likner ellers på vanlige hoteller og hostal. Kan gjerne gi en fin opplevelse, men de tar seg også betalt for det.

Parpador
Les mer om Paradores

Mer interessant på Spanialink:

fly Spania
Tar toget for lang tid? Sjekk sidene for flyreiser i og til Spania

Videre med tog etter landing?

tog fra flyplassen

Se Spanialinks tog-informasjon

 

 

 

© 2006 - Spanialink