guidebok

Reisehåndbøker og guidebøker til Spania

Her finner du en oversikt over bestselgende reisehåndbøker og guidebøker som omhandler Spania. I tillegg er det nevnt en del kjente bøker fra kjent spansk litteratur som kan gi verdifull innsikt i spansk kultur og et spennende supplement til reisehåndboka.

 

 

Opplev Spania

Reisehåndbok om Spania som inneholder blant annet bakgrunnsstoff om reisemålet, informasjon om severdigheter, hoteller og innkvarteringssteder, restauranter og spisesteder, fornøyelser og natteliv, historie, natur og dyreliv. Dessuten forteller boka hvordan en kan få kontakt med lokalbefolkningen, og gir foruten sparetips, en mengde råd og opplysninger.

Don Quijote

I denne klassikeren om "ridderen av den bedrøvelige skikkelse" lærer en klok og erfaren mann å se med mistro på alle illusjoner og ta tingene for hva de er, menneskene for hva de er verd, og livet for hva det innebærer av realiteter. Gjennom sine to hovedpersoner, den fattige adelsmannen Don Quijote og bonden Sancho, skildrer Cervantes to hovedtyper av menneskeheten - og to hovedtrekk i den spanske folkesjel: eventyrlyst, storhetsvanvidd, visjonær idealisme, og praktisk, nøktern livsvisdom og næringsvett.

Vindens Skygge

En fengslende spenningsroman fra et spøkelsesaktig Barcelona. En bok for alle generasjoner, om hemmelige bøker, lesebegjær, mystikk, unge og ivrige menn og vakre, men kloke kvinner. Terningkast 5 «Stort om litteratur og kjærlighet.»Morten Abrahamsen, VG«Du kommer til å måtte lese hele natten.»Joschka Fischer, tysk utenriksminister«En litterær skattekiste … Strålende rik fortellerkunst som vil sjarmere deg og få deg til å glemme alt annet.»Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende«Det er lett å skjønne hvorfor Vindens skygge ble den store boksensasjonen i Spania da den kom ut der for to år siden.»

Pirolene i Benidorm

Gordon er ingeniør ved et engelsk atomkraftverk og pasjonert fuglefotograf. En februarkveld kommer han til Benidorm, hvor han skal selge en ferieleilighet han har arvet. I tillegg skal han studere en sjelden vinterkoloni med piroler. Han blir både forskrekket og fascinert da synet av en millionby med skyskrapere på en spansk strand møter han. Byens bisarre arkitektur og forfyllede vinterturister gjør et dypt inntrykk på han. Men det som virkelig åpner øynene hans, er den 18 år gamle Tatjana fra Kaliningrad, som har rømt fra et bordell.

Utenlandsguiden

Formålet med boken er å gi hjelp til å treffe en god beslutning for å oppnå størst mulig trivsel på det stedet der du velger å bo. Boken er inndelt i to: I den første delen ser forfatterne på forutsetningene for å fatte en beslutning du vil trives med. Den andre delen handler om å finne et bosted. Her blir det sett nærmere på spesielle problemer og muligheter, og hva du selv kan gjøre for å finne deg til rette på stedet.

På vei til Spania

Med denne boka og CD-en kan du lære deg spansk før du reiser. Boka inneholder dialoger og uttrykk, som også er oversatt til norsk. CD-en gir deg mulighet til å øve spansk mens du kjører bil eller lager middag. Boka har også tips om aktiviteter og beskrivelser av regioner.

Spania : mat og livsstil

Boken gir et innblikk i spansk mat og livsstil, og inneholder oppskrifter på tapas og forretter, hovedretter, desserter, tilbehør og drinker. Med register.

Tapas

Boken inneholder oppskrifter på tapasretter, alt fra enkle små munnfuller til mer mettende retter. De kan serveres som småretter eller før middag, eller du kan lage en buffet med flere av rettene. Oppskriftene vises med fargebilder og detaljerte forklaringer.

Ta en spansk en

Boka presenterer de 17 autonome regionene i Spania og deres mattradisjoner. Regionene varierer stort i natur, klima og befolkningssammensetning. Dette gir variasjoner i hvilken mat og drikke de produserer, og hvilken mat som nytes i de ulike regionene. Boka gir ei innføring i ulike spanske spesialiteter innen mat og drikke.

Flytte til Spania

Boken gir informasjon om det meste en nordmann vil komme i berøring med i sitt møte med det spanske samfunnet. Her får man kjennskap til blant annet spanjolenes livsstil, spansk historie, spansk politikk, det spanske skolevesenet, rettssystemet, skattesystemet, banktjenester og spansk mat og vin. Et eget kapittel omhandler norske skatte- og avgiftsregler ved utflytting fra Norge. Har adresser til norske og skandinaviske kirker og adresse- og yrkesregister.

 

 

Flere ressurser på Spanialink:

fly barajas
Les mer om flyreiser til Spania

kart
Se flere kart over Spania

hoteller costa blanca
Overnatting og hoteller i Spania fra A til Å

eiendomsmarkedet costa blanca
Les mer om eiendomsmarkedet i Spania

spanske tomater
Ikke bare lefseklining
! Les mer om Spanske mat-ingredienser.

 

Tilbake til Hovedsiden