5
Barcelona
 

Spanialink Reise Spania tipps Bo i Spania Spania blogg Bilder fra Spania Spania link katalog Kontakt Spanialink Tipps en venn

Guide til Barcelona reise

Innbyggerne i Barcelona er stolte av å være anderledes, og fortsatt kjemper mange for å løsrive seg fullstendig fra resten av Spania. Den spennede byen rett sør for franskegrensen oser av trendy mennesker, motebevissthet, metroseksuell ungdom og sydende uteliv. Her finner du noe for enhver; billige hostaler, dyre hoteller, kulturhistoriske severdigheter og heftige nattklubber.

guide Barcelona

Spanias nest største by har en lang og rik historie. I moderne tid etter Francos død, var det kanskje de olympiske leker i 1992 som virkelig revitaliserte og satte Barcelona på kartet. TV-bildene fra OL gjorde millioner av mennesker nysgjerrige på den spesielle byen ved middelhavet.

Det som kanskje først og fremst tiltrekker besøkende til Barcelona, er den kosmopolitiske følelsen byen utstråler. Byens opposisjon til de styrende kreftene i Madrid, har gjort den mer åpen til resten av Europa, og er i dag en smeltedigel av forskjellige kulturer og språk.

 

Katalonias sterke økonomi har tiltrukket seg en mengde immigranter, og i dag snakker mindre enn halvparten av innbyggerne katalansk. Særlig under Francos styre kom det millioner av spanjoler på jakt etter jobb fra andre fattige områder i Spania.

Kart over Barcelona
Last ned gratis kart over Barcelona

 

Resten av Spania ser gjerne på Katalanerne som noe arrogante, og ikke alle liker all oppmerksomheten byen har fått de siste tiårene. Mange Katalanere ser på resten av Spania som bedagelig og lat, med allt for mye vekt på siesta og fiesta. Dette er stort sett klisjeer, f.eks. er Barcelonas uteliv og fester vel så elleville som i Madrid. Likevel, Barcelona er både katalansk, spansk og kosmopolitisk – hva som er ”best” kommer an på øyet som ser.

Her er en liste over de største turistattraksjonene i Barcelona:

La Rambla : Katalonias ”Karl Johan”, en 2,5 km boulevard ned mengder av utecafeer og restauranter. Det beste utgangspunktet for å føle Barcelonas atmosfære og bli kjent med byen.

Barri Gotic : ”Det gotiske kvarter” ble til under Barcelonas gullalder, og er et nettverk av smale gater som sniker seg på kryss og tvers. Her kan du bl.a. finne den gotiske katedralen (1298-1460).

barrio gotic barcelona

La Sagrada Familia: Gaudi, en av Katalonias største sønner satte i gang byggingen av denne kirken i 1884, og bygget er fortsatt under konstruksjon. Med sin mangel på rette linjer og mange detaljer er denne ”byggeplassen” noe helt utenom det vanlige.

la sagrade familia

L’Eixample: I denne bydelen finner du mange av byens Modernista (art nouveau) bygninger. Gaudi var kanskje den mest spektakulære, og flere av bygningene ser ut som om de er tatt rett ut fra et eventyr.

gaudi barcelona

Picasso Museet viser eksempler fra Picassos opphold i Madrid og Barcelona, og hans utvikling innen forskjellige stilarter. Dette er Barcelonas mest besøkte museum, og er åpent alle dager utenom mandag.

picasso

Guide til Madrid
Guide til Valencia
Guide til Toledo
Topp 7 reisemål-guide
Guide til strendene i Spania

hoteller
Les mer om de beste hotellene og overnattinsstedene i Barcelona og resten av Spania

 

fly Spania
Tar toget for lang tid? Sjekk sidene for flyreiser i og til Spania

Videre med tog etter landing?

tog fra flyplassen

Se Spanialinks tog-informasjon

 

 

Bilder fra Spania

© 2006 - Spanialink