5
 

Spanialink Reise Spania tipps Bo i Spania Spania blogg Bilder fra Spania Spania link katalog Kontakt Spanialink Tipps en venn
 

Guide til Valencia

Byen ligger ved Costa Blanca, i samme område som de mer kjene turistbyene Benidorm, Alicante, Torrevieja og Alfas del Pi. Den har likevel mer enn nok å by på for et dagsbesøk eller to, kanskje særlig på grunn av den nye ultramoderne kunst- og vitenskapsbyen som tiltrekker seg flere turister enn noen annen severdighet i Spania.

guide valencia
Den nye kunst og vitenskapsbyen i Valencia

Industri og Handel

Valencia er Spanias tredje største by etter Madrid og Barcelona, og er hovedsete for regionen med samme navn. Tradisjonellt har den vært en viktig industriby, noe man kan finne flere bevis på, bl.a. den imponerende gamle gotiske børsen fra 1300-tallet og den mer moderne Mercado Central i modernista-stil (art nouveau).

Gamlebyen

Gamlebyen er sjarmerende, spesiellt kan nevnes Plaza Redonda og folkelivet i gatene rundt Barrio del Carmen. Katedralen er vakker, oppført i flere forskjellig tidsepoker med innslag av gotisk, romansk og barokk stil.

Det moderne delen

Kunst- og vitenskapsbyen, eller Ciudad de las las artes y de las ciencias som den kalles på spansk er antakeligvis hovedmålet for de fleste som velger å legge weekendturen til Valencia. Bildene fra byen bør tale for seg – her bruker man arkitetkuren som lokkemiddel for å trekke til seg turistenes gunst. Og de har faktisk også lykkes; det er mer spennede og inspirerende å gå på museum i disse omgivelsene, enn gode gamle trauste Teknisk Musem i Lodalen. Selve miljøet er en opplevelse i seg selv; utstillingene er av ypperste klasse, og de har gjort allt de kan for å skape et interaktiv miljø hvor de besøkende kan delta i eksperimenter.

Det er å anbefale å kjøpe et Pass til alle ”bydelene”, slik at man kan få med seg den vitenskaplige delen, hav-museet med sine delfiner og fisker og imax senteret med sitt utvalg av natur-filmer. Et besøk i denne bydelen vil antakelig vekke mer interesse for vitenskap enn flere år med naturfag, så dersom du har barn har du en ypperlig mulighet til å gi dem litt ekstra inspirasjon. Området er absolutt familievennlig, med egen parkeringsplass i tilknytning til senteret, og dessuten er allt sammen interaktivt, digitalt og spektakulært, noe alle ungdommer liker.

Dersom du vil få med deg mer enn kun overflaten av Valencia er det nødvendig med minst to overnattinger, dersom du ikke bor i nærheten og kan ta dagsturer. Kunst og vitenskapsbyen bør verdsettes med minst en hel dag, helst to – gamlebyen oppleves best om kvelden (kommer du om sommeren er det for varmt midt på dagen).

Komme seg til Valencia

Transport: Selv om Valencia er den største byen i regionen opereres den ikke av noen lavpris flyselskaper, og med vanlig rutefly kan det bli dyrt å reise fra Norge. Byen ligger likevel bare 2,5 timer med buss fra Alicante som er en ”hubben” for norske reisende i området, så det bør ikke være umulig å få tak i noen lavprisbilletter. Fra Madrid er Alaris-ekspressen et veldig greit alternativ, og i tillegg til tog har man også bussforbindelse med de andre byene i regionen.

Se bilder fra Valencia:

valencia spania

Guide til Madrid
Guide til Barcelona
Guide til Toledo
Topp 7 reisemål-guide
Guide til strendene i Spania

Bilder fra Valencia

Bestille leiebil fra flyplassen

fly of lei bil

Dersom du skal sy sammen turen på egen hånd, kan det helt klart lønne seg å bestille leiebil god tid i forveien. Det fungerer på samme måte som med fly - er du tidlig ute får du billige priser. Dersom du kommer på flyplassen i Spania uten å ha bestillt kan det bli veldig dyrt eller svært vanskelig å få noe i høysesongen. Husk også at kjørekulturen er helt anderledes enn i Norge, og at det lønner seg å ta det med ro. Les mer om Leiebil i Spania.

Videre med tog etter landing?

tog fra flyplassen

Se Spanialinks tog-informasjon

 

 

 

Tilbake til hovedsiden

Spania

 

© 2006 - Spanialink