5
Golfreise til Spania
 

Spanialink Reise Spania tipps Bo i Spania Spania blogg Bilder fra Spania Spania link katalog Kontakt Spanialink Tipps en venn
 

Guide til Topp 7 reisemål i Spania - Både byferie og strandliv

Enten du skal spille golf, studere kulturhistoriske bygninger, hygge deg på stranden med familien, er pensjonist eller er ute etter trendy uteliv i noen av de heteste byene i Europa, er du så og si garantert å finne noe som fanger interessen din i Spania. Her er en liste med noe for alle:

Madrid

En gang hovedstaden i et imperium "hvor solen aldri gikk ned." Du finner pompøse bygninger, tre av verdens viktigste kunstmuseer og sist men ikke minst et sydende uteliv. De ulike bydelene er som bankende hjerter i natten, fulle av sterke følelser. Begynn med tapas-runden i Bilbao-distriktet i ni-tiden, kjør et jevnt tempo til klokken er tolv, og finn frem til et av de store diskotekene, f.eks. Kapital nær jernbanestasjonen Atocha. Dans til klokken er seks, og gå på bar for å fylle opp bateriene før du rusler tilbake til sengen for å få noe søvn. Dette er stedet for gutta som ikke gir seg før solen går opp. Dersom solkysten er Europas svar på California, er Madrid Rio de Janeiro. Nærmere Syd-Amerikansk intensitet kommer du ikke på denne siden av kloden. Les mer om Madrid

guide spania

 

Barcelona

Kosmoplolitisk storby hvor ulike kulterer fusjonerer sammen. Gaudi, den store arkitekten bak mange av Barcelonas "underverker" gir byen unikheten som har gjort den til den mest trendy byen i Spania, ja kanskje i hele Europa. De olympiske leker i 1992 satte i gang en kjedereaksjon hvor Barcelona virkelig ble satt på kartet. De har sitt eget språk, de er rikere, mer effektive, er mer snobbete og har større selvtillit enn den "gemene hopen" i sør. Dette er byen for de metroseksuelle og andre mer genuint kulturhungrige. Mens spanjolene oftest velger Madrid når de skal på byferie, er Barcelona den absolutt mest populære storbyen i Spania for resten av Europa. Les mer om Barcelona..

Toledo

Kristendom, Jødedom og Islam side om side i fredelig sameksistens. Politisk korrekthet uten rot i virkeligheten? Vel, i festningsbyen Toledo med sine høye bymurer trygt plassert på toppen av et fjell, var dette hverdagen i lang lang tid før Kong Ferdinand og Dronning Isabella bestemte seg for å kvitte seg med alle Jødene og Muslimene i Spania og satte i gang den spanske inkvisisjonen. Her kan du rusle rundt i en komplett bevart middelalderby og drømme at du var i en helt annen tidsalder. Den imponerende katedralen, de jødiske synagogene og den gamle mauriske bydelen er obligatorisk. Ellers er sverdene fra Toledo kjent for å ha det sterkeste stålet i verden, så du kan gjøre som Samuraiene og passe på å gjøre dine våpeninnkjøp. Les mer om Toledo...

Santiago de Compostela

Den viktigeste destinasjonen for pigrimsreisende i Europa etter Roma, gjør ikke denne byen til et gravalvorlig og konservativt sted. En stor gruppe studenter garanterer for et folkelig og stemningsfullt natteliv mellom bymurene. Selv om dette er en av de vakreste byene i Spania, går det ofte lenge mellom hver busslast med Nord-Europeere. Det er jo bare en ekstra grunn for å reise! Galicierne er kjent for å være noe stae, men de lager god mat og er veldig stolte av kokekunstene sine. Det er ikke uten grunn at du finner galisiske fiskerestauranter over hele Spania. Det var kelterne som grunnla Galicia, og de har et særegent språk og kultur som minner oss om hvilket lappeteppe Spania i utganspunktet var før det ble samlet til ett rike under Los Reyes Catolicos.

Granada

I denne byen sør i Spania, i regionen Andalucia, finner du et av verdens såkallte 10 underverker. Alhambra er stort slott konstruert i løpet av flere århundrer bestående av parker, tårn og palasser bygget opp av Sultanene som regjerte i Sør-Spania. For de som har lest koranen, vil man kjenne igjen beskrivelsen av himmelriket med sine vakre hager og rennende vann. Dersom du ikke blir skremt av å gå i saueflokk sammen med de andre 7999 daglige turistene, bør du ikke gå glipp av denne attraksjonen. Et lite tips dersom du jakter på mer enn kulturhistorie; Granada er en student-by, og syder av liv om vinteren mens sommeren er stille på utelivsfronten.

Costa Blanca

Det er ikke kunstutstillinger og operaforestillinger som står i hodet på de hundretusener av nordmenn som kaster seg på flyet til denne delen av Spania hvert år, for ikke å snakke om alle som velger å bosette seg her fast. Her er det rekreasjon, avslapping, sol, varme bølger og golf som er noen av de viktigste ingridiensene. Og hva er galt med det? Hvem kan kritiseres for å ta turen fra kalde og mørke Norge for å kjenne smaken av det gode liv i syd? Denne destinasjonen trenger ikke beskrivelse, for den har allerede blitt som en liten del av Norge, med sine skandinaviske enklaver langs den blanke kyst. Les mer om Valencia..

Bilbao

Så sent som på 80-tallet var dette en av de kjedeligste post-industrielle byene i Spania, med høy arbeidsledighet og pessimisme. Kontrasten er stor til hva man kan oppleve i dag, med Guggenheim-museet som spydspissen i Bilbaos nye image som et et dynamisk kulturellt senter, trendy og spektakulært. Bakerlands største by er også et kulinarisk senter, med en mengde gode spisesteder som serverer skalldyr og fisk.

Guide til Madrid
Guide til Barcelona
Guide til Valencia
Guide til Toledo
Guide til strendene i Spania

fly barajas
Tar toget for lang tid? Sjekk sidene for flyreiser i og til Spania

Bestille leiebil fra flyplassen

fly of lei bil

Dersom du skal sy sammen turen på egen hånd, kan det helt klart lønne seg å bestille leiebil god tid i forveien. Det fungerer på samme måte som med fly - er du tidlig ute får du billige priser. Dersom du kommer på flyplassen i Spania uten å ha bestillt kan det bli veldig dyrt eller svært vanskelig å få noe i høysesongen. Husk også at kjørekulturen er helt anderledes enn i Norge, og at det lønner seg å ta det med ro. Les mer om Leiebil i Spania.

Videre med tog etter landing?

tog fra flyplassen

Se Spanialinks tog-informasjon

Se også flyselskapene listet opp i katalogen:

flere flyselskaper i katalogen

Se også våre sider med ulike kart over Spania

kart

 

Tilbake til hovedsiden

Spania

 

© 2006 - Spanialink.com - vilkår