5
Costa Blanca
 

Spanialink Reise Spania tipps Bo i Spania Spania blogg Bilder fra Spania Spania link katalog Kontakt Spanialink Tipps en venn

Guide til Solkysten, Costa Blanca og de andre strendene

Selv om Spania grenser til både Frankrike og Pyrineene i nord og Portugal i vest, er mesteparten av landet omkranset av sand, klipper og sjøvann. Kombinert med sol og blå himmel nesten året rundt, er det ikke rart at landet tiltrekker seg mange millioner badeturister hvert år.

guide

Costa de la Luz

Denne kystlinjen i det sørvestlige Andalusia kan by på lange herlige strender, og flotte soldager omtrent hver dag under alle årstidene. Det mørkeblå Atlanterhavet kan være god nok grunn til en visitt, men denne regionen har også mange vakre historiske byer som kan oppleves, f.eks. Cadiz og Sevilla. Dette området er også mindre utbygd enn på Solkysten.

 

Costa del Sol (Solkysten)

Costa del Sol strekker seg østover fra Gibraltar og er den sydligste kyststrekningen i Spania. Etterhvert har den fått stemplet som det mest typiske ”heisatur” reisemålet for nordmenn på chartertur i Syden, men området har nok av kultur å ta av for de som vil ta en utflukt eller to fra strandlivet. Sanden er av topp kvalitet , og bølgene fra Middelhavet er rolige og varme gjennom nesten hele året. Trengselen kan til tider bli stor, og utbyggingen har ført til at kyststrekningen er dekket av leilighetskomplekser og hotellbygg i alle slags variasjoner, alle ikke like vakre.  De viktigste reisemålene i dette området er Marbella, Torremolinos, Málaga og Nerja. Her finner du gedigne skyskrapere, det siste innen bikini mote, eksklusive overnattingssteder og restauranter, mengder av sol.

Les mer: Golf i Spania

kart solkysten
Kart over Solkysten (klikk på bildet for større utgave)

 

Costa Blanca

Den sørøstlige kysten omringer industribyen Valencia, men de mest kjente destinasjonene er Benidorm, Alicante og Torrevieja som blir fullpakket med turister fra Nord-Europa hver sommer. Terrenget innenfor stredene er ikke spesiellt imponerende, men gamlebyen i Valencia er en flott utflukt dersom du vil få med deg litt kultur. Dessuten er sanden hvit, vannet turkis og veldig lite nedbør gjør at du så og si er garantert en solrik ferie.

costa blanca kart
Kart over Costa Blanca (klikk for å forstørre)

Nærmeste byutflukt: Valencia

valencia

Costa Brava

Mer klipper, kurver og uten de lange strekningene med sand som du finner på Costa Blanca, strekker denne kyststrekningen seg fra Barcelona til den franske grensen. Se etter sjarmerende små strandperler som du finner flere steder langs kysten. Selv om det er færre ”uoppdagede” strender her enn langs Atlanterhavskysten, er fremdeles Costa Brava mye mindre preget av pakketuristene. Langs denne kysten kan du også finne en villa av det mer eksentriske slaget, som en gang tilhørte Salvador Dalí, regionens mest kjente sønn som bodde her mesteparten av livet nær Cadaqués.

kart costa brava
Kart over Costa Brava (klikke for å forstørre)

Nærmeste byutflukt: Barcelona

Costa Verde

Radikalt forskjellig fra den tørre solfylte kystlinjen I Andalusia, likner den klipperike Costa Verde mer på Irlands vestvendte kystfront. Her er det passelig temperatur om sommeren, når resten av Spania kan være ubehagelig varm. Mesteparten av kysten ligger innenfor regionen Asturias, et område fyllt med gammel historisk arkitetkur og minner fra middelalderens pilgrimsreiser. Området har ikke blitt oversvømmet av turister enda, og gir en helt annen følelse enn strandområdene i sør. Noen av de viktigste destinasjonene er Santander, Gijón, og en rask reise innenlands, Oviedo.

Balearene - Mallorc, Menorca, Ibiza og Formentera

Rett utenfor kysten av Katalonia, og en 45-minutters flytur fra Barcelona tiltrekkes mange av en snartur til et område fyllt med pakketurister, jet-settere og eksibisjonister i minimale bikinier. Middelhavsklimaet er varmere her enn på fastlandet. Palma de Malorca har flest høyhus og de mest overfyllte strender. Mesteparten av Ibiza er en party-fabrikk for unge mennesker gjennom hele sommeren. Søvnige Minorca tilbyr mer isolasjon.

kart mallorca
Kart over Balearene (klikk på bildet for større utgave).

 

 

Guide til Madrid
Guide til Barcelona
Guide til Valencia
Guide til Toledo
Topp 7 reisemål-guide

Flere ressurser på Spanialink:

fly barajas
Les mer om flyreiser til Spania

kart
Se flere kart over Spania

hoteller costa blanca
Overnatting og hoteller i Spania fra A til Å

eiendomsmarkedet costa blanca
Les mer om eiendomsmarkedet i Spania

spanske tomater
Ikke bare lefseklining
! Les mer om Spanske mat-ingredienser.

 

Tilbake til Hovedsiden

 

© 2006 - Spanialink