5
Leie leilighet i Spania
 

Spanialink Reise Spania tipps Bo i Spania Spania blogg Bilder fra Spania Spania link katalog Kontakt Spanialink Tipps en venn

Leie leilighet i Spania

leilighet i spania

Selv om lønnsnivået ligger mange ganger lavere enn i Norge, er boligprisene omtrent på samme nivå. Dette kommer av en enorm oppgang i boligmarkedet de siste årene, noe som har gjort det dyrere for bl.a. norske språkstudenter å ta et halvår i Spania for å studere spansk.

Leilighet i Spania

For en egen hybel ligger prisen på 500 euro og oppover, og for et rom i et bokollektiv rundt 300 euro. Leieprisen på leiligheter begynner på 650 euro, mens krav om depositum som regel tilvsvarer fra en til tre månedsleier.

Mange krever en spansk bankgaranti eller kopi av lønnsslippen før de leier ut, noe som kompliserer prosessen for utlendinger. Siden utlendinger som nettopp har ankommet Spania som regel ikke har noen spansk bankgaranti eller spansk lønnslipp å vise til, krever mange utleiere et veldig høyt depositum. Vær derfor forberedt på en del frem og tilbake. Ellers er det leiers marked for tiden; boligspekulasjon og en enorm byggeaktivitet har ført til at en rekke boliger står tomme.

 

Dersom du ønsker å ta sjansen på å lete etter leilighet på egen hånd finnes det noen gode hjelpemidler på nettet. Her er et par linker hvor du kan finne leiligheter i Madrid:

http://www.idealista.com

http://www.in-madrid.com

Husk også at språksolene ofte er behjelpelige med å skaffe opphold, selv om dette som regel vil føre til en noe høyere leie enn om du gjør det på egen hånd.

Les mer på Spanialink om dette:

inntektsskatt
Inntektsskatt i Spania: Les mer om hvordan det spanske skattesystemet fungerer.

bank
Les om hvordan å opprette konto i en spansk bank!

offshore
Har du tenkt på fordelene ved å opprette konto i et såkallt skatteparadis? For folk som ofte er på reisefot kan det ha sine fordeler med en offshore bankkonto når man flytter fra et land til et annet. Les mer...


Offshore investeringer er ikke bare for profesjonelle investorer. Les mer om hvordan du gjennom en pensjonsforsikring kan sørge for at pengene er trygt plassert også når du er i utlandet, med minst mulig skatt. Les mer...

eiendomsmarkedetbolig spania
Lei av raggsokkene? Kanskje du bør pakke snippsekken og finne deg en bolig i Spania. Les mer om eiendomsmarkedet i Spania - boble eller god investering?

pensjon i spania
Din pensjon: Et puslespill dersom du har bodd og arbeidet i flere ulike land. Vis ser nærmere på hvordan pensjonen blir beregnet. Les mer..

helseforsikring
Vi har sett nærmere på helseforsikring i utlandet. Hva bør du du se etter og hvilken type er riktig for deg.

forsikring
Hvilken forsikring bør du velge? Noen eksempler på de mest poulære og etterspurte forsikringsdekningene blant nordmenn i Spania. Les mer..

 

Flere ressurser på Spanialink:

Linker til Spania

Bilutleie

Tilbake til Hovedsiden

spanialink

 

2006 - Spanialink